Over Niels

Over Niels

Wat leuk dat je meer over mij meer wilt weten. Als je deze tekst leest ben je waarschijnlijk aan het onderzoeken of coaching jou zou kunnen helpen bij een vraag, dilemma of probleem waar je mee rondloopt. Als je opzoek bent naar een coach, is een klik heel erg belangrijk. Of die er is, ontdek je pas in een persoonlijk gesprek. Ik kan je wel alvast wat meer over mijzelf vertellen.

Mijn naam is Niels Poland en ik werk sinds 2017 voor stichting Amstelwijs als coach en trainer. Ik herken mezelf als iemand die andere graag in beweging brengt. Beweging heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mij leven. Als tiener was ik altijd buiten en aan het sporten. Ik bracht vele uren door op de tennisbaan en het voetbalveld. Nog steeds sport ik vaak en geniet ik nu steeds meer van het 'spelen' in plaats van de competitie met mezelf en anderen. Naast het sporten kan ik erg genieten van wandelen in de natuur, een goed boek en kamperen.

Het werk als coach geeft mij enorm veel energie en voldoening. Ik zie mensen opbloeien en kwaliteiten van zichzelf ontdekken die eerst onbekend en onbenut waren. Voor mij begint het coachen vooral met nieuwsgierig zijn naar jou. Je gedachten delen, het contact maken met jezelf, je bewustwording van je lichaam en je kwetsbaarheid durven aangaan, leiden in mijn ervaring tot mooie sessies met nieuw inzichten, beweging en resultaten. Ik hou wel van een dynamische manier van werken. Dus niet alleen praten over een probleem, maar vooral ook ervaren en oefenen.

De afgelopen jaren heb ik me ontwikkelt en geschoold als coach. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen o.a. op het gebied van professioneel coachen, NLP, krachtgericht coachen, Voice Dialogue en zelfcompassie. Voice Dialogue is voor mij de basis van waaruit ik werk. Deze methodiek heeft al een aantal jaar mijn hart verovert en fascineert mij tot op de dag van vandaag.

Voice Dialogue is gebaseerd op het idee dat je persoonlijkheid is opgebouwd uit verschillende kanten. Deze kanten kijken allemaal met andere ogen naar de wereld en hebben verschillende gewoontes, gevoelens en gedachten. Iedere kant is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Sommige van die kanten zijn dagelijks in je aan het woord en hebben veel invloed op hoe jij je gedraagt. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige perfectionist, een pleaser, een drammer of een interne criticus ontwikkelt. Andere kanten zijn in de loop van je leven op de achtergrond geraakt of uit je persoonlijkheid verbannen. Voice Dialogue is een methode die je bewust maakt van je verschillende kanten en helpt deze allemaal de ruimte te geven en in te zetten op de momenten dat jij wenst. Wil je meer weten over Voice Dialogue? Klik hier

Zelf heb ik lang geworsteld met een sterk presterende kant in mij in combinatie met een innerlijke criticus. Op alle vlakken in mijn leven stond presteren centraal en als ik dat niet naar behoren deed, was daar een innerlijke kritische stem die daar commentaar op gaf. Met behulp van Voice Dialogue heb ik ontdekt waarom en wanneer deze kanten gekomen zijn en hoe ze mijn kwetsbaarheid beschermde. Nog steeds wil ik blijven groeien en beter worden in mijn vak. Dan zijn deze twee kanten heel behulpzaam. Maar daarnaast heb ik ook contact leren maken met andere kanten in mijzelf. Een kant die lief is voor zichzelf en een kant die volledig tevreden zich met zichzelf, ongeacht de prestatie. Het gaat er dus niet om dat je van bepaalde kanten af moet, maar ook in contact komt met andere kanten van je persoonlijkheid, zodat er keuzevrijheid ontstaat.

Vanuit verbinding en veiligheid in combinatie met luchtigheid en plezier, kan ik je kennis laten maken met een nieuwe manier van kijken naar jezelf, namelijk door de bril van Voice Dialogue. Ik kan je ondersteuning bieden in je zoektocht naar nieuw evenwicht en regie in je leven. Ben je nieuwsgierig hoe dit in de praktijk werkt? Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsgesprek!