Opleiden bij Amstelwijs

Groeien vanuit vertrouwen en met oog voor jouw kwaliteiten

Bij Amstelwijs heeft opleiden een belangrijke plek. Met elkaar willen we ervoor zorgen dat elk kind een fijne en plezierige schooltijd heeft en opgroeit tot een zelfbewuste en zelfdenkende volwassene. Een vakkundige leerkracht maakt hierbij het verschil. Daarom vinden we het belangrijk om aankomende leerkrachten goed te begeleiden en te ondersteunen in hun ontwikkeling.

We leiden op met oog voor ieder individu: iedereen is uniek. Door oog te hebben voor talenten en kwaliteiten stimuleren we zelfvertrouwen en motivatie.  Wij hebben vertrouwen in ieders groei en ontwikkeling. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin geleerd mag worden en waarin jij je gehoord en gewaardeerd voelt.

Onze ambitie is om op te leiden tot zelfreflecterende, vakbekwame en enthousiaste leerkrachten die met plezier de kinderen laten groeien en ontwikkelen, elke dag weer.
 

Kernwaarden

Wij geven begeleiding op maat en sluiten aan bij de leerwensen van de aankomende leerkracht. We kijken wie jij bent en welke begeleiding je nodig hebt. Je krijgt de ruimte om te groeien, fouten te maken en te leren van ervaringen. Met vakmanschap, verbinding en vertrouwen als pijlers leiden we aankomende leerkrachten op tot bekwame en enthousiaste leraren die met plezier en kwaliteit hun leerlingen begeleiden. 
 
Vakmanschap
We leiden op tot een startbekwame professional die in verschillende situaties weet hoe te handelen. Zo ben je voorbereid op de uitdagingen van het hedendaagse onderwijs en ben je uitgerust met de nodige kennis, vaardigheden en attitude om leerlingen optimaal te begeleiden. Reflectie vormt een essentieel onderdeel van het leerproces, we moedigen je aan om kritisch te kijken naar je eigen handelen en je voortdurend te blijven ontwikkelen. Het geven en ontvangen van eerlijke feedback is hierbij een belangrijk onderdeel, eerlijke feedback zet je aan het denken en hierdoor blijf je in ontwikkeling. 
 
Verbinding
We creëren zo veel mogelijk een omgeving van collectief leren, waarin studenten en ervaren professionals samenwerken, met elkaar leren en elkaar inspireren. We willen je enthousiasmeren voor het onderwijsvak en je helpen je unieke bijdrage te ontdekken.
 
Vertrouwen
Vertrouwen in jezelf en de ander is essentieel. We dagen je uit om zo veel mogelijk te werken vanuit je kern, je kwaliteiten te leren kennen en te ontwikkelen. Wij hebben vertrouwen in jou en willen zo bijdragen aan jouw groei om een succesvolle leerkracht te worden die met plezier voor de klas staat.
 
Amstelwijs is een samenwerking aangegaan met de Hogeschool van Amsterdam en met de InHolland Pabo Haarlem. We bieden ook stageplekken aan studenten van het ROC die de opleiding volgen voor onderwijsassistent. Studenten zijn welkom op al onze scholen om het vak te leren. Op de scholen worden de studenten tijdens hun stage begeleid door ervaren mentoren die werkzaam zijn op de school. Verder worden alle studenten bezocht en begeleid door een bovenschools schoolopleider. 
 

Het opleidingsteam van Amstelwijs bestaat uit:
 

Carla Janson (schoolopleider en coach starters)
c.janson@amstelwijs.nl
 
Pleuni Punselie-Reijers  (schoolopleider en coach starters)
 
Niels Poland (Opleider ZiB en coach)
 
Wendy Ruijter (Opleider ZiB en coach)
w.ruijter@amstelwijs.nl
 
Joyce Oosterbeek  (coördinerend schoolopleider en coach starters)
j.oosterbeek@amstelwijs.nl
 

Documenten:

 

LIO vacatures 2023 - 2024: